Azuma Makoto

Frumusețea efemeră a naturii

Artistul de renume mondial Azuma Makoto lucrează cu un mediu delicat – natura. Interacțiunea dintre viață și descompunere îl fascinează. Iar aranjamentele florale și instalațiile sale îl situează într-o clasă aparte. Makoto a colaborat cu Miele la o serie de sculpturi în gheață care oferă privitorului o mostră a stării de meditație care rezultă din aranjarea florilor.

Cu ce creează

Dotări îmbunătățite

Cuptor

Gătire avansată

Cuptor Dialog

Gătitul inteligent

Plită cu inducție

„Am o conexiune profundă cu florile. Întotdeauna păstrez legătura cu ele – indiferent dacă sunt la studioul meu din Tokyo sau călătoresc.“

Makoto Azuma, artist de renume mondial

Artist internațional

În vreme ce magazinul de flori exclusivist al lui Makoto este epicentrul experimentelor sale creative, acesta călătorește, de asemenea prin lume, expunând, prezentând și descoperind noi feluri de flori sau plante. Acesta își identifică în permanență limitele doar pentru a le depăși, în speranța de a crea ceva care să atingă cu adevărat oamenii.

Arta lui Makoto își are originea în „Ikebana“, arta tradițională japoneză de aranjare a florilor. Așezarea florilor exact la locul potrivit și comunicarea cu acestea în timpul procesului îi induce o stare de meditație. În aceste momente, simte o pace completă care permite creativității lui să curgă liberă. Sculpturile de gheață create pentru Miele oferă această experiență privitorilor, blocați în gheață și blocați în timp.

 

     

Fiu de bucătar-șef

Fiind fiul unui bucătar-șef, Makoto a putut adesea să îl observe pe tatăl său la lucru și să câștige un important respect și entuziasm pentru profesie: „Gătitul este o artă extraordinară și este similar artei create cu flori. În ambele cazuri poți alege, aranja și controla materiale naturale, toate acestea în timp ce te gândești cum îi vor afecta acestea pe ceilalți.“ Atât artiștii, cât și bucătarii știu că, pentru rezultate cu adevărat excelente, este nevoie de cele mai bune instrumente.

„I-am privit pe bucătarii-șef și am fost impresionat de artizanatul lor minunat. Cum au putut ei crea atât de multe expresii într-un singur fel de mâncare?“

 

Instrumentele în care puteți avea încredere

Când îl întrebi pe Makoto despre metodele sale artistice, el va începe să vorbească, inevitabil, despre foarfeca sa. El crede că dacă îți dorești să obții ceva grozav, trebuie să ai unelte în care poți avea încredere, care sunt ca o prelungire a ta, care îți permit să controlezi fiecare detaliu. Pentru el, abilitatea de a tăia florile cu precizie este unul dintre secretele creării operelor sale de artă.

 

   

 

Patru instalații florale

Makoto a creat patru instalații florale diferite pentru Miele – fiecare fiind inspirată de tehnologia revoluționară din nucleul unui aparat Miele – spunându-și poveștile prin intermediul peisajelor naturale. Un ghețar pentru Cuptorul Dialog, un deșert pentru Cuptor, un lac pentru Plită și o pădure tropicală pentru Cuptorul combinat cu aburi. Creațiile lui Makoto combină culoarea și textura în lumi inimaginabile fără a le vedea și a le experimenta. Fiecare dintre ele este o invitație de a experimenta noi niveluri de măiestrie, design și performanță.

„Este important să creezi ce este convenabil, dar, de asemenea, să îmbogățești mințile oamenilor.“

 

Este rândul tău?

Pe locuri, fiți gata, gătiți!

    

Explorați mai multe povești

Helena Rizzo

Acest bucătar-șef foarte talentat din Brazilia vede povești în diversele ingrediente cu care se întâlnește.

Kyle Connaughton

Un bucătar-șef laureat cu trei stele Michelin dedicat îngrijirii ingredientelor, de la proveniență până la prezentare.

Dalad Kambhu

Dalad Kambhu este un bucătar deținător de stele Michelin, cu o semnătură culinară la fel de unică precum povestea sa de viață.

Descoperiți o nouă lume a gătitului cu cuptoarele Generation 7000, plitele cu inducție, aparatele de cafea și multe altele.

Miele. Calitatea care precedă timpurile noastre