Sustenabilitatea la Miele

Immer Besser: pentru planetă, pentru casa noastră

De ce ne pasă de sustenabilitate

Planeta noastră se confruntă cu o serie de schimbări majore – schimbări ale căror consecințe abia începem să le simțim.

Avem toți responsabilitatea de a face tot ceea ce ne stă în putere pentru a asigura un viitor mai luminos, mai sustenabil – începând de la cea mai mare corporație multinațională și până la cea mai mică unitate familială.

„Immer Besser“ definește angajamentul Miele de a fi mai buni în tot ceea ce întreprindem. Continuă să ne motiveze să creăm aparate mai bune, mai inteligente, astfel încât locuințele și întreprinderile pe care le deservesc să devină mai sustenabile, de la o generație la următoarea.

Pe această pagină, veți afla informații despre măsurile pe care le luăm noi pentru a contribui la un viitor mai bun.

Angajamentele noastre față de planetă

Cum viteza cursei de salvare a unicului nostru cămin crește constant, la fel o face și angajamentul nostru de extindere a aspirațiilor. Pentru a-și continua parcursul, Miele se dedică următoarelor angajamente de sustenabilitate.

Sustenabilitate cu fiecare pas

Ne străduim constant ca sustenabilitatea să fie esențială în fiecare etapă a ciclului de viață al produselor și serviciilor noastre – precum și în lanțurile noastre valorice și în locuințele clienților.

Fabricarea aparatelor care să nu lase amprentă

Miele se dedică fabricării celor mai bune produse și servicii posibile, cu cel mai mic impact asupra mediului înconjurător, obiectivul absolut fiind neutralitatea 100 % a emisiilor de dioxid de carbon.

Fără deșeuri, prin reintegrarea aparatelor

Ne străduim să creăm un lanț valoric circular, cu zero deșeuri, pentru ca toate materialele din aparatele noastre să reintre în circuit la sfârșitul ciclului de viață.

 

Puteți afla mai multe despre angajamentul Miele față de sustenabilitate, din ultimul nostru raport.

 

 

Știați că ...

Pentru noi, sustenabilitatea este o călătorie. O percepem ca pe factorul catalizator al evoluției Miele. În toate proiectele și inițiativele noastre, ne străduim continuu să obținem inovații sustenabile care vor aduce o schimbare în lume.

Miele creează traiectorii inteligente de asistență

Miele se străduiește să optimizeze traseele vehiculelor de asistență, zilnic, pentru economii la distanțele parcurse și pentru a reduce emisiile.


 

Miele susține McDonald's prin soluții de spălătorie inovatoare

Miele asistă McDonald's, actor global de top în sectorul alimentației, prin valorificarea grăsimilor, ulterior utilizate în producția de biocombustibil, reducând simultan cantitatea de grăsime din sistemul de evacuare.
 

Proiecte eco

Viteza cursei de salvare a planetei, a căminului nostru, crește, la fel ca și angajamentul nostru de a ne extinde aspirațiile. Dar nu o putem face singuri. Iată o serie de proiecte la care lucrăm cu alții, pentru a face față crizei climatice.

Sprijinirea cercetării eficienței energetice

Locuința viitorului reunește inovarea, designul și eficiența energetică. În proiectul „MIMO“ (Minimal Input, Maximum Output), prezentat în competiția internațională Solar Decathlon pentru un trai sustenabil, am codezvoltat o instalație inovatoare cu pompă de căldură care utilizează căldură generată de aparate de bucătărie pentru a încălzi sau a răcori locuințele. Pe parcursul competiției, instalația a fost instalată într-o clădire, pentru a fi testată și măsurată în condiții uzuale, pentru prima oară.

Aprovizionarea unei locuințe complet sustenabile

Unul dintre cei mai importanți susținători au sustenabilității în Australia, Joost Bakker, a creat „Greenhouse-Future Food System“ în colaborare cu Miele. O locuință cu trei camere, în circuit închis, care se întreține prin resurse proprii, aceasta oferă adăpost, hrană și energie locuitorilor săi. Fiecare aparat Miele prezent în casă a fost atent luat în calcul pentru a asigura că respectă cele mai înalte cerințe de economie și eficiență energetică.
 

Imagine de: Earl Carter

Copenhaga devine verde

Miele este dedicată din plin creării primului „oraș verde“ al Danemarcei, în calitatea sa de furnizor de echipamente standard. Furnizăm aproximativ 15000 de electrocasnice pentru proiect, într-un cartier nou transformat din Copenhaga.

Hărnicie de albină

Miele susține diferite inițiative apicole prin care terenurile din vecinătatea unora dintre unitățile Miele se umplu de zumzete, inițiative cu impact pozitiv asupra ecosistemului din jurul fabricilor noastre.

Utilizarea oțelului verde

În cadrul unui proiect pilot, Miele va obține oțel verde de la partenerul său, Salzgitter AG. La utilizarea acestui material, emisiile de CO₂ din procesul de fabricare se reduc cu mai mult de 66 %, prin valorificarea de surse de energie ecologice și reutilizarea deșeurilor de oțel. Prin introducerea acestei modificări, Miele aduce o contribuție inițială la scăderea suplimentară a emisiilor din bunuri și servicii achiziționate.

Împreună, putem schimba lucrurile în bine

Mici schimbări ale vieții de zi cu zi pot cântări mult pentru planetă. Iată doar trei „ponturi pentru casă“ care să vă ajute să utilizați mai eficient produsele Miele și să vă asigurați că sustenabilitatea începe de acasă.

Lăsați spațiu în frigider

Un frigider prea plin nu mai poate răcori eficient alimentele și consumă energie mai multă, așadar lăsați întotdeauna niște spațiu liber.
 

Utilizați detergenții cu atenție

Dozarea atentă a produselor de curățenie contribuie la protejarea mediului. Cu TwinDos – sistemul automat de dozare de la Miele – dozarea este și mai ușoară și puteți economisi până la 30 % din detergent*.

* comparat cu dozarea manuală

Cu Miele, spălați articolele individuale cu ingeniozitate

Pentru economii de apă și energie, mașina de spălat trebuie încărcată la maxim, dacă o permit materialele textile. Funcția SingleWash de la Miele contribuie și ea la economisirea resurselor la spălarea de articole individuale.

Economia circulară

Planeta noastră dispune de resurse finite. Acest lucru înseamnă că nu putem continua pur și simplu cu utilizarea și eliminarea produselor. Dimpotrivă, trebuie să evoluăm înspre un sistem mai conștient, circular. Ținta este ca aparatele să dureze mai mult, să le reparăm dacă este nevoie, și să reutilizăm și să reciclăm piesele și materialele, pentru a evita risipa. Toate acestea vor contribui la reducerea impactului nostru asupra mediului înconjurător.

Construim mai bine pentru o durată de viață mai mare

Miele își testează majoritatea seriilor de aparate pentru o utilizare echivalentă de 20 de ani. Dacă vă interesează produsele testate, vizitați website-ul 20 Years Promise, pentru informații suplimentare.

Neutralitate a emisiilor de CO₂ în toate unitățile noastre

Miele are un angajament față de inițiativa Science Based Targets (SBTi) și adoptă neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon în toate locațiile sale (Obiect 1 și 2). Un jalon important în acest parcurs este reducerea emisiilor în faza de utilizare a produselor noastre (Obiect 3.11) – factorii majori de contribuție la amprenta noastră de carbon – cu 15 la sută din 2019 până în 2030.

Dreptul dvs. la reparații

În depozitul nostru central stocăm permanent peste 70.000 de piese de schimb originale Miele. În acest fel, putem asigura disponibilitatea pieselor de schimb relevante din punct de vedere funcțional, timp de cel puțin 15 ani după încetarea producției modelului de aparat.

„Immer Besser“ înseamnă
mereu mai bun, mereu atent

Din poziția noastră de afacere de familie, considerăm că viitorul trebuie să fie sustenabil – și că răspunderea noastră nu ia sfârșit la poarta fabricii. De aceea, suntem hotărâți ca tot ceea ce facem să fie mai sustenabil și să-i ajutăm și pe alții să acționeze la fel. Doar împreună putem începe să rezolvăm dificultățile cu care se confruntă planeta.

Nu glumim când este vorba despre sustenabilitate

Mai mult de 50 % din bugetul nostru de cercetare și dezvoltare se dedică dezvoltării de aparate și servicii mai sustenabile. Cele mai multe dintre mașinile de spălat Miele vândute în 2020 au obținut cea mai ridicată clasă de eficiență de pe piață.

Calitatea înseamnă longevitate

Din prima zi, nucleul filosofiei noastre de producție a fost fabricarea de produse de calitate deosebit de ridicată, cu o durată utilă îndelungată, folosind materiale de cea mai mare calitate și metode de producție rafinate. Așadar, utilizarea unui aparat longeviv de la Miele vă va liniști, pentru că veți consuma mai puțin.

Un partener de încredere

Avem peste 22300 de angajați a căror stare de bine este foarte importantă pentru noi. Prin felurite inițiative de resurse umane, ne susținem toți angajații și ne angajăm să fim un partener de încredere atât pentru sectorul de activitate, cât și pentru societate.

Ambasadorii noștri

Ne-am angajat să colaborăm cu cei mai importanți susținători ai sustenabilității în călătoria noastră către un viitor sustenabil. În cea mai recentă serie de conținut „Povești din singura noastră casă“, sărbătorim eforturile ambasadorilor noștri, care pun în aplicare schimbări reale prin încercarea de a face mereu mai bine și de a se îmbunătăți constant. Un spirit care se potrivește cu valorile și ambițiile mărcii Miele în materie de sustenabilitate.

Episodul 1: Norbert Niederkofler

Norbert Niederkofler se inspiră din natura Tirolului de Sud, de unde este acesta – abordarea sa față de bucătăria etică și aprovizionarea cu ingrediente de la fermele locale a devenit baza unei revoluții gastronomice pe care a numit-o „Cook the Mountain“.

Filozofia sa se bazează pe respectul față de oameni, produse și planeta noastră, reflectând etosul Miele de a obține rezultate mai bune cu mai puțin, de a evita deșeurile, de a optimiza lanțurile de aprovizionare și de a obține calitate fără compromisuri cu produse care durează.

Episodul 2: Kyle Connaughton

Kyle Connaughton conduce un restaurant cu 3 stele Michelin, SingleThread, în Sonoma County, California, împreună cu soția sa, Katina Connaughton, care se ocupă de ferma SingleThread.

Caracterul sezonier al produselor de la fermă dictează totul: de la ceea ce apare în farfurii până la resturile de la fiecare masă, care se întorc la fermă pentru a hrăni solul. Circularitatea și, în general, abordarea sustenabilă se află în centrul funcționării atât a fermei, cât și a restaurantului: crearea experiențelor care să le ofere oamenilor o legătură mai bună cu planeta și cu ceilalți; munca neîncetată și îmbunătățirea constantă; și împărtășirea cunoștințelor cu comunitatea locală.

Realizarea unei producții sustenabile

La Miele, nu numai că explorăm în mod constant practici de producție și servicii mai durabile, dar ne străduim, de asemenea, să încurajăm consumul durabil. Iar dacă doriți să îi inspirați pe ceilalți, trebuie să dați un exemplu. De aceea căutăm în mod constant să ne îmbunătățim – cum ar fi crearea unui conținut cu zero deșeuri în minte: de la utilizarea sticlelor de apă reutilizabile și a bateriilor reîncărcabile, până la lipsa hârtiei și compensarea emisiilor.

În semn de recunoaștere a practicilor de filmare sustenabile implementate în timpul producției „Povești din singura noastră casă“, Miele a primit premiul Green Seal din partea Environmental Media Association.

Raport de sustenabilitate Miele

În acest moment, noul raport de sustenabilitate al Miele este disponibil pentru descărcare. În acest raport, Miele își consolidează angajamentul față de obiectivele de dezvoltare durabilă (ODD) publicate de Organizația Națiunilor Unite și susține ținta de 2 °C a politicii internaționale climatice. Asemenea rapoartelor anterioare, această ediție respectă principiile directoare ale inițiativei globale de raportare (GRI).*

Raport de sustenabilitate 2023

   

Raport de sustenabilitate 2021

  

Raport de sustenabilitate 2019