Regimul de evacuareHotele cu sistem de evacuare extrag vaporii de la gătit şi elimină particulele de grăsime cu ajutorul filtrului specializat. Aerul filtrat este apoi eliminat din bucătărie prin intermediul conductelor de aerisire. Împreună cu aerul filtrat, din bucătărie sunt eliminate umiditatea şi mirosurile neplăcute. Pentru a direcţiona aerul extras către exterior, hotele cu regim de evacuare au nevoie de conducte şi de o gură de aerisire montată pe perete sau pe acoperiş. În acelaşi timp, trebuie să se prevadă un flux de aer curat, de exemplu chiar deschiderea unei ferestre. O hotă cu regim de evacuare este adecvată în mod deosebit pentru instalarea deasupra unei plite cu gaz, unei friteuze, unui grătar sau unui aparat de încălzire a vaselor wok. Aceste aplicaţii generează o cantitate mare de căldură, grăsimi şi vapori, la eliminarea cărora o hotă cu regim de evacuare este cea mai eficientă. În acelaşi timp, plitele cu gaz sunt prevăzute cu o cantitate adecvată de aer proaspăt, care conţine oxigen, în vederea întreţinerii arderii.