Modul corect pentru fiecare configurație de spațiu

Regimul de evacuare
Hotele cu sistem de evacuare extrag vaporii de la gătit şi elimină particulele de grăsime cu ajutorul filtrului specializat. Aerul filtrat este apoi eliminat din bucătărie prin intermediul conductelor de aerisire. Împreună cu aerul filtrat, din bucătărie sunt eliminate umiditatea şi mirosurile neplăcute. Pentru a direcţiona aerul extras către exterior, hotele cu regim de evacuare au nevoie de conducte şi de o gură de aerisire montată pe perete sau pe acoperiş. În acelaşi timp, trebuie să se prevadă un flux de aer curat, de exemplu chiar deschiderea unei ferestre. O hotă cu regim de evacuare este adecvată în mod deosebit pentru instalarea deasupra unei plite cu gaz, unei friteuze, unui grătar sau unui aparat de încălzire a vaselor wok. Aceste aplicaţii generează o cantitate mare de căldură, grăsimi şi vapori, la eliminarea cărora o hotă cu regim de evacuare este cea mai eficientă. În acelaşi timp, plitele cu gaz sunt prevăzute cu o cantitate adecvată de aer proaspăt, care conţine oxigen, în vederea întreţinerii arderii.
Ventilator de evacuare extern
Hotele cu regim de evacuare pot fi prevăzute cu un motor extern, situat, de exemplu, pe un perete exterior sau pe acoperiş. Instalarea externă a motorului înseamnă că acesta poate fi montat într-un loc în care zgomotul acestuia nu va mai fi atât de deranjant. Acest lucru permite reducerea la minimum a zgomotului produs de funcţionarea hotei. Pentru o reducere semnificativă a nivelurilor de zgomot, sistemul de conducte trebuie să aibă o lungime de cel puţin 5-7 m. Posibilitatea de a utiliza un motor extern depinde de dispunerea bucătăriei, de tipul de conducte şi de modul de instalare a acestora, precum şi de tipul hotei. 
Mod de recirculare
Hotele cu recirculare atrag aburi şi vapori şi elimină grăsimea şi mirosurile neplăcute prin diverse filtre. Aerul curat este apoi redirecţionat în bucătărie. Această circulaţie a aerului are loc în încăpere. Hotele cu recirculare nu necesită conducte de aerisire sau sisteme de evacuare prin pereţi sau acoperiş. Hotele cu regim de recirculare sunt foarte uşor de instalat şi sunt adesea singura opţiune disponibilă din cauza constrângerilor impuse pentru construcţii (de exemplu, blocuri de locuinţe). Cea mai eficientă locaţie de instalare pentru o hotă cu recirculare este deasupra unei plite electrice. Totuşi, dacă este posibil, deasupra unei plite cu gaz trebuie instalată o hotă cu regim de evacuare, deoarece plitele cu gaz generează foarte multă căldură.
Cifrele exemplifică beneficiile aduse de produs