Combinația perfectă

Espressorul este doar una din numeroasele condiţii importante pentru obţinerea unei spume de lapte fine şi cremoase. Accesoriile potrivite sunt la fel de importante. De exemplu, aparatul Cappuccinatore de la Miele produce o spumă de lapte fină. Folosirea tipului potrivit de lapte este şi ea importantă pentru a produce un latte macchiato sau un cappuccino perfect. Singurul factor de decizie, de exemplu, în privinţa consistenţei spumei de lapte este conţinutul de proteine al laptelui. Aceasta înseamnă că este cu atât mai bine cu cât conţinutul de proteine este mai mare. Conţinutul de grăsime din lapte este doar o problemă de gust, deoarece substanţele aromatice din espresso-ul utilizat pentru cappuccino sau latte macchiato sunt transportate de grăsimea din lapte. În consecinţă, se recomandă utilizarea laptelui integral. Laptele rămâne rece şi proaspăt pentru mai mult timp dacă este stocat într-un flacon de lapte Miele. Acest lucru este important şi pentru prepararea spumei de lapte fine. Cu cât laptele este mai rece, cu atât mai mult poate fi spumat cu abur fierbinte. De îndată ce se depăşeşte temperatura de 60°C, spuma de lapte tinde să scadă. Chiar şi atunci când se utilizează lapte proaspăt tratat pentru o durată de valabilitate mai mare, spuma poate scădea rapid.
Cifrele exemplifică beneficiile aduse de produs