Gust rafinat din zonele muntoase din Am. de Sud

Calitatea cafelei este la fel de importantă precum prepararea corectă atunci când este creată ceașca perfectă. Din acest motiv, Miele a demaratcrearea unei cafele proprii: Miele Black Edition No 1 Această cafea exclusivă a fost creată special pentru Miele și ţinând cont de espressoarele Miele. Această cafea poate fi comandată din magazinul on-line Miele (www.miele.shop.com).
Amestecul de cafea Black Edition No 1 de la Miele a fost compus special pentru Miele în colaborare cu Vollmer, fabrică privată de prăjire a cafelei. Boabele sunt prăjite cu mare atenție printr-o procedură delicată de prăjire în tambur. Aceasta durează mai mult decât procesul din cadrul unei linii industriale, solicitând toată sensibilitatea maeștrilor experimentați în prăjirea cafelei. Rezultatul este reprezentat de un amestec foarte omogen și echilibrat, care cuprinde 4 tipuri de boabe de cafea Arabica culese manual în America de Sud. A fost acordată bineînţeles o atenție deosebită pieței echitabile și condițiilor organice.
Pentru cafeaua Black Edition No 1 au fost selectate patru tipuri de boabe Arabica de înaltă calitate din zonele montane din America de Sud. După cum o spune și numele, planta Robusta este mai rezistentă decât Arabica și este mai puțin susceptibilă la boli, însă, în jurul lumii aroma boabei de Arabica este considerată a fi de mai mare calitate. Boabele de Arabica cresc la altitudini ridicate, de la 600 până la 2100 m. Când sunt cultivate la o altitudine de peste 1000 m, boabele Arabica sunt cunoscute și drept cafea „montană”, care semnifică o calitate deosebit de înaltă. Motivul acestui lucru este faptul că temperaturile scăzute de la altitudinea ridicată încetinesc procesul de coacere al cireșelor. Acest lucru le oferă cireșelor mai mult timp pentru formarea acizilor și compușilor, care au o influență pozitivă asupra aromei.
Cafeaua Black Edition No 1 de la Miele este certificată ca produs comercial echitabil. De asemenea, cafeaua a fost un pionier în domeniul produselor comerciale echitabile. Cafeaua comercială echitabilă aduce o contribuție valoroasă îmbunătățirii vieții și condițiilor de muncă ale cultivatorilor de cafea și ale familiilor acestora în țările aflate în dezvoltare, promovând, de asemenea, protejarea mediului. Cafeaua comercială echitabilă este și trasabilă direct pe parcursul tuturor etapelor de producţie. 100 la sută din cafea își are originea în cooperativele de cafea comercială echitabilă.
Certificare de producție organică*
Fiecare companie care produce produse crescute ecologic trebuie să fie certificată conform normelor UE legate de agricultura organică, în vederea comercializării produselor în UE. Certificarea respectivă cuprinde întregul lanț de producție organică – inclusiv creșterea, procesarea, transportarea, depozitarea și comercializarea. Acest lucru înseamnă că nu doar furnizorul nostru, Vollmer Kaffee, o companie (condusă de o familie) de prăjire a cafelei este certificată pentru produse organice. De asemenea, și Miele este, acum, pentru prima dată, certificată ca agent de depozitare și distribuitor pentru cafeaua organică*.
DE-ÖKO-001, agricultură non-UECertificat Miele nr. DE-NW-001-25390-BD Cifrele exemplifică beneficiile aduse de produs