Expertiză în domeniul tehnologiilor de evacuare

Ventilatoare externe
Combinarea unei hote ventilate cu un motor extern * va ajuta la menţinerea unor niveluri minime de zgomot în bucătărie. În acest caz, ventilatorul nu este instalat în hotă, cum se întâmplă de obicei. Acesta se poate monta chiar pe un perete exterior, de exemplu. Pentru o reducere semnificativă a nivelurilor de zgomot, sistemul de conducte trebuie să aibă o lungime de cel puţin 5-7 m. Ventilatorul şi hota sunt conectate printr-un cablu de comandă. Pentru a implementa această soluţie, Miele oferă motoare externe cu regim de evacuare, care se instalează pe un perete exterior, printr-un perete sau pe un acoperiş. 
Amortizoare - pentru şi mai multă silenţiozitate
Multe hote oferite de Miele au o izolare fonică extrem de eficientă ca dotare standard, ceea ce le ajută să funcţioneze foarte silenţios. Dacă doriţi să vă bucuraţi de un mediu de lucru chiar mai silenţios, amortizorul DASD 150 de la Miele este disponibil ca accesoriu opţional. Acesta va reduce nivelul zgomotului cu până la 4,5 dB (A) re1pW, asigurând astfel un mediu de lucru mai silenţios. Acesta oferă chiar şi opţiuni de adaptare. Este potrivit pentru utilizarea cu hotele cu regim de evacuare, precum şi hotele cu regim de recirculare. 
Evacuare prin acoperiş
Dacă aerul evacuat trebuie să fie evacuat prin acoperiş, este necesar un kit de evacuare. Miele pune la dispoziţia utilizatorilor mai multe modele care pot fi utilizate cu grade de înclinare a acoperişurilor de minimum 22°, indiferent de tipul de ţigle. Carcasa de înaltă calitate din oţel inoxidabil este ranforsată cu straturi de plumb rezistente la intemperii. 
Ventilaţie prin perete
Sistemul de ventilare prin perete poate fi montat într-un perete exterior, astfel încât aerul să fie evacuat în exteriorul construcţiei. În cazul sistemelor de evacuare convenţionale de perete pot apărea punţi termice, care cauzează pierderi de energie. De exemplu, pe timpul iernii, aerul rece poate pătrunde în sistemul de ventilare. Sistemul de ventilare prin perete elimină această posibilitate deoarece include o clapetă unisens cu fixare etanşă. Un sistem magnetic de prindere împiedică aerul rece sau cald de afară să pătrundă în casă, ceea ce ajută la conservarea energiei. În plus, acest sistem oferă protecţie împotriva pătrunderii reziduurilor (cum sunt frunzele, murdăria etc.) în conductele de ventilare. Grila cu obloane a sistemului de ventilare prin perete direcţionează fluxul de aer. Acest lucru previne scăderile de performanţă, fluxul de aer este direcţionat astfel încât să nu intre în contact cu peretele exterior. 
Conducte de aerisire flexibile
Conductele de aerisire elimină mirosurile, umezeala şi căldura în exterior. Diametrul şi materialele utilizate pentru conductele de aerisire au un impact semnificativ asupra debitului de aer. Conductele rotunde netede sau conductele speciale cu secţiune rectangulară fără reducere a diametrului sunt cele mai potrivite. În general, Miele recomandă un diametru de 150 mm. Pentru hotele cu performanţe de evacuare ridicate, se obişnuieşte un diametru de 200 mm. Miele oferă conducte din aluminiu flexibile cu striaţii reduse. Conductele din aluminiu flexibile DAS 150 şi DAS 200 cu un diametru de 150 şi 200 mm îndeplinesc normele B1 din reglementările pentru prevenirea incendiilor. Striaţiile deosebit de reduse diminuează frecarea aerului. 
Tehnologie de ventilaţie
Fiecare hotă Miele este testată în conformitate cu standardele europene în vigoare. Datele referitoare la debitul de aer şi emisiile sonore furnizate în descrierile produselor sunt valori reprezentative şi comparative. Miele este un membru al CECED* (Asociația europeană a producătorilor de aparate electrocasnice). Toţi membrii au semnat un acord voluntar pentru măsurarea debitului de aer şi nivelului de sunet, în conformitate cu standardele europene relevante, şi să publice numai aceste cifre în materialele de vânzări. Această transparenţă asigură faptul că clienţii vor primi date de performanţă din surse de încredere. 
Brevet pentru AWG 102: DE 102 20 515 B4 Cifrele exemplifică beneficiile aduse de produs