Kyle Connaughton

Expresia unui moment în timp

În ciuda faptului că este un bucătar-șef premiat cu trei stele Michelin, Kyle Connaughton este deosebit de abordabil. Iubește horticultura, percepe gătitul ca pe o expresie a grijii pentru ceilalți și este infinit de intrigat de bucătăria japoneză. Pentru el, a da tot ce ai mai bun în materie de creație înseamnă să nu te culci niciodată pe lauri.

  

Cu ce gătește

Dotări îmbunătățite

Cuptor combinat cu aburi

Gătire avansată

Plită cu inducție

Gătitul inteligent

Cuptor

„Viața e prea scurtă pentru a rămâne în zona de comfort. Trebuie să te provoci pe tine însuți“.

–Kyle Connaughton, bucătar-șef deținător a 3 stele Michelin

Proprietar și bucătar-șef al Restaurantului SingleThread Farm și Inn din Sonoma County, California, Kyle este dedicat cultivării ingredientelor, de la proveniență până la prezentare. La propria sa fermă de cinci acri, el încorporează legume culese în acea zi, exprimând un moment în timp și creând o conexiune între vizitatori, aici și acum, prin mâncare.

 

      

California și Japonia se întâlnesc

„Eu utilizez bețele din lemn ca instrument unic, deoarece îmi place ritmul natural, felul în care curg. Prefer să îmi păstrez o paletă limitată de instrumente și să selectez obiectele mai ales pentru felul lor propriu de eleganță funcțională.“
 

Dragostea sa pentru cultura japoneza a luat naștere când Kyle avea doar 9 ani, într-o perioadă când tatăl său călătorea frecvent dincolo de Pacific către insula cea îndepărtată în interes de serviciu. Duo-ul tată-fiu mânca adesea la restaurante cu specific japonez în Los Angeles, chiar călătorind împreună în Japonia, pentru a trăi experiența culturală și gastronomică. Mișcat de aceste experiențe, Kyle și-a început cariera lucrând la restaurante cu specific japonez, a fost elev al unei școli culinare japoneze de elită și și-a făcut ucenicia în Japonia, înainte de a se muta, în final, în Hokkaido.

 

Bucătarul șef întâlnește artistul

Kyle și Azuma-san

Conexiunea strânsă a lui Kyle cu natura și cultura japoneză sunt doar două dintre motivele pentru care el și artistul floral Azuma Makoto au avut o legătură imediată. „Să lucrăm cu alți artiști și artizani ne inspiră foarte mult pe noi, bucătarii-șef“ spune Kyle. „Există atât de multe paralele între ceea ce face Azuma-san în lumea florilor și ceea ce facem noi în lumea mâncării“.

 

Eleganță subestimată – lucrând la cuptorul combinat cu aburi

Inspirați de cuptorul combinat cu aburi, ei au preluat elemente simple și le-au ridicat la rangul de extraordinar. Kyle a creat o colecție variată de ingrediente, o adevărată diversitate de legume combinată cu simplitatea unei bucăți de pește perfect gătite – nimic prea împopoțonat.

 

Aflați mai multe despre cuptorul combinat cu aburi

Un sos făcut cu tofu moale, avocado și niște condimente a creat o bază și textură pentru a aduce diferitele legume și peștele împreună. El s-a concentrat pe prepararea exactă a fiecărui ingredient, asigurându-se că toate aromele diferite conlucrează în armonie și echilibru una cu alta.

„Căutăm acele mari revelații creative, care este acel lucru nou? Care este acel lucru pe care putem să îl creăm și pe care nimeni nu l-a mai văzut vreodată?“

 

 

Capturarea unui moment – lucrul cu plita cu inducție

„Ceea ce mi s-a părut extraordinar la plită este abilitatea de a gestiona atât de multe lucruri diferite în același timp. Până acum, acest fel de tehnologie nu ne permitea să ne mișcăm cu eleganța și fluiditatea de care avem nevoie în meseria noastră“, explică Kyle. Rezultatul este captura zilei de azi, cele mai bune alimente din sezon într-o colecție de feluri de mâncare care sărbătoresc fiecare aromă. Fiecare element este perfect gătit și prezentat artistic.

 

Este rândul tău?

Pe locuri, fiți gata, gătiți!

    

Explorați mai multe povești

Azuma Makoto

Acest artist floral japonez renumit în toată lumea i-a inspirat pe cei trei bucătari-șef ai noștri să dea dovadă de creativitate.

Helena Rizzo

Acest bucătar-șef foarte talentat din Brazilia vede povești în diversele ingrediente cu care se întâlnește.

Dalad Kambhu

Dalad Kambhu este un bucătar deținător de stele Michelin, cu o semnătură culinară la fel de unică precum povestea sa de viață.

Descoperiți o nouă lume a gătitului cu cuptoarele Generation 7000, plitele cu inducție, aparatele de cafea și multe altele.

Miele. Calitatea care precedă timpurile noastre