Helena Rizzo

Poveștile ne înconjoară, așteptând să fie descoperite

Pentru Helena Rizzo, bucătar-șef renumit în toată lumea, atingerea celui mai bun nivel de creativitate înseamnă să fii deschis către lume, către lucruri noi și să îți dorești întotdeauna să evoluezi. Ea crede că inspirația poate fi găsită oriunde, dacă îți păstrezi perspectiva potrivită.

Cu ce gătește

Dotări îmbunătățite

Cuptor

Gătire avansată

Cuptor Dialog

Gătitul inteligent

Plită cu inducție

„Dacă te implici din toată inima în ceea ce faci, te vei surprinde pe tine și pe ceilalți.“

Helena Rizzo, bucătar-șef de renume mondial

La restaurantul ei, „MANÍ“ din Sao Paulo, Helena folosește ca element central fuziuni între bucătăria braziliană și cea europeană. Când amestecă influențe, culturi și experiențe, ea se cufundă în pasiunea ei – descoperirea de noi modalități de a-și uimi oaspeții.

 

  

Inspirat de către lume

„Pot să găsesc inspirație într-un ingredient sau într-o călătorie. Se poate întâmpla când citesc ceva interesant și mă face să mă gândesc la o idee de mâncare“.

Helena și-a dorit întotdeauna să vadă lumea, să învețe lucruri noi și să găsească acea iubire extraordinară din viața ei. Din perspectiva cuiva care vede frumusețea naturală în aproape orice, drumul ei a condus-o spre studiul arhitecturii, spre modelling și spre cea mai mare pasiune a ei – gătitul. Ea a trăit și a lucrat în diferite orașe europene și a învățat de la cei mai buni – nu numai luând notițe cu privire la gastronomie, ci și cu privire la stilul și filosofia de viață.

„Chiar cred că ... împreună putem crea experiențe frumoase“.

 

Bucătarul șef întâlnește artistul

Helena și Azuma-san

Din punctul de vedere al cuiva care este inspirat de diverse culturi, Helena este de asemenea fascinată de Japonia și de bucătăria japoneză. Ea spune că munca artistului floral Azuma Makoto „are un punct de concentrare pe care îl împarte cu bucătăria japoneză.“ Ea este uimită de felul în care Makoto păstrează frumusețea naturală a florilor înghețându-le. În timpul colaborării, ea și-a dorit să creeze un fel de mâncare care să captureze un moment în timp, suspendând realitatea și invitându-i pe alții să experimenteze noi niveluri de creativitate în bucătărie.

 

Când sincronizarea este esențială: Cuptorul Generation 7000

Timpul este crucial în lumea gastronomiei. Fie că este vorba de momentul la care un ingredient trebuie gătit sau de timpul de așteptare al unui client la masă – sincronizarea trebuie să fie întotdeauna perfectă. Acesta este motivul pentru care Helena a fost atât de intrigată și impresionată de cuptorul Generation 7000. Putea avea încredere că tehnologia inovatoare va da mereu rezultate perfecte, permițându-i să-și dezlănțuie creativitatea. Astfel, ea este liberă să se concentreze pe aspectele artistice ale mâncării, plasând culorile în felul perfect pentru a se combina și a contrasta cu munca lui Makoto.

 

 

Inspirată de culorile din creațiile lui Azuma, Helena a creat un fel de pește la cuptorul Generation 7000, fel compus dintr-o orchestră de culori și ingrediente, cum ar fi cartofi dulci, conopidă, castraveți murați, zucchini și usturoi crocant. În timpul colaborării, ea a mai creat un fel de mâncare pe care Helena Rizzo îl inspiră cu felurile ei de mâncare frumos create alcătuit din rață cu ridichi, ceapă și afine. Pentru acest ultim fel, ea a aranjat ingredientele în jurul raței în forma unei aripi – pentru a simboliza nivelul de libertate pe care ar trebui să îl aibă oamenii când gătesc.


„Cred că folosirea tehnologiilor pentru gătit care ne dau încredere este foarte confortabilă – iar cu ajutorul acestor tehnologii, astăzi toată lumea poate găti foarte bine, chiar oricine.“

 

Este rândul tău?

Pe locuri, fiți gata, gătiți!

    

Explorați mai multe povești

Azuma Makoto

Acest artist floral japonez renumit în toată lumea i-a inspirat pe cei trei bucătari-șef ai noștri să dea dovadă de creativitate.

Kyle Connaughton

Un bucătar-șef laureat cu trei stele Michelin dedicat îngrijirii ingredientelor, de la proveniență până la prezentare.

Dalad Kambhu

Dalad Kambhu este un bucătar deținător de stele Michelin, cu o semnătură culinară la fel de unică precum povestea sa de viață.

Descoperiți o nouă lume a gătitului cu cuptoarele Generation 7000, plitele cu inducție, aparatele de cafea și multe altele.

Miele. Calitatea care precedă timpurile noastre