Informatii si date

Companie

Miele & Cie. KG a fost detinuta de familiile Miele (51%) si Zinkann (49%) înca de la înfiintarea sa în 1899. Sediul central, care include administratia centrala si fabrica-mama, este localizat în Gütersloh.

Catre informatiile cheie

Filozofie

Miele este o companie de familie, independenta, care se prezinta drept un lider al industriei în domeniul calitatii si tehnologiei. Miele promoveaza o conduita bazata pe parteneriat în raport cu partenerii sai de afaceri, o cultura corporatista concentrata asupra angajatilor, dar si o perpetuare a valorilor, obiectivelor si a spiritului de leadership.

Managementul companiei

Miele & Cie. KG este administrata împreuna de șase directori: Olaf Bartsch (Director executiv pentru finante si administratie), Dr. Stefan Breit (Director executiv pentru tehnologie), Dr. Axel Kniehl (Director executiv pentru marketing si vânzari), si Dr. Markus Miele si Dr. Reinhard Zinkann (Directori executivi si coproprietari).

Angajati

La nivel mondial Miele are 20,221 de angajați din care 11,038 în Germnai.

Dezvoltarea afacerilor

Pe parcursul anului financiar 2018/2019 care s-a încheiat la 30 iunie 2019, compania a atins un volum al vânzărilor de 4,16 miliarde €. Aceasta corespunde unei creșteri de 59,7 milioane € sau 1,5%. În piața locală din Germania, compania a crescut până la 1.2 miliarde €.

Sustenabilitate

Conduita sustenabila a companiei Miele este înradacinata în valorile si traditia acesteia si constituie fundamentul absolut al succesului pe termen lung al corporatiei. Miele este membru al organizatiei pentru sustenabilitate a NU, Global Compact, si semnatar al „Cartei pentru diversitate?. Miele publica un raport bienal privind sustenabilitatea. Toate datele privind sustenabilitatea pot fi gasite aici.

Descarcati raportul privind sustenabilitatea

Istoric

Înfiintata în 1899 de Carl Miele si Reinhard Zinkann drept o fabrica de dispozitive de centrifugare, Miele a devenit initial un important furnizor pentru agricultura, având divizii de productie pentru utilaje precum echipamente pentru industria produselor lactate, masini de spalat, biciclete si chiar automobile. Astazi, compania urmareste sa îsi consolideze statutul de lider mondial în domeniul calitatii si tehnologiei pentru produse electrocasnice si aparate profesionale.