Informatii si date

Companie

Miele & Cie. KG a fost detinuta de familiile Miele (51%) si Zinkann (49%) înca de la înfiintarea sa în 1899. Sediul central, care include administratia centrala si fabrica-mama, este localizat în Gütersloh.

Catre informatiile cheie

Filozofie

Miele este o companie de familie, independenta, care se prezinta drept un lider al industriei în domeniul calitatii si tehnologiei. Miele promoveaza o conduita bazata pe parteneriat în raport cu partenerii sai de afaceri, o cultura corporatista concentrata asupra angajatilor, dar si o perpetuare a valorilor, obiectivelor si a spiritului de leadership.

Catre filozofia corporatiei noastre (în sectiunea „Despre noi?)

Managementul companiei

Miele & Cie. KG este administrata împreuna de șase directori: Olaf Bartsch (Director executiv pentru finante si administratie), Dr. Stefan Breit (Director executiv pentru tehnologie), Dr. Axel Kniehl (Director executiv pentru marketing si vânzari), Rebecca Steinhage (Human Resources & Corporate Affairs) si Dr. Markus Miele si Dr. Reinhard Zinkann (Directori executivi si coproprietari).

Angajati

La nivel mondial Miele are 23,300de angajați din care 11,900 în Germnai.

Dezvoltarea afacerilor

În anul financiar 2022, care s-a încheiat la 31 decembrie, compania a înregistrat vânzări de €5,43 miliarde. Aceasta corespunde unei creșteri de 12,2% (€ 591,0 milioane). În Germania, cifra de afaceri a fost de €1,47 miliarde.

Sustenabilitate

Conduita sustenabila a companiei Miele este înradacinata în valorile si traditia acesteia si constituie fundamentul absolut al succesului pe termen lung al corporatiei. Miele este membru al organizatiei pentru sustenabilitate a NU, Global Compact, si semnatar al „Cartei pentru diversitate?. Miele publica un raport bienal privind sustenabilitatea. Toate datele privind sustenabilitatea pot fi gasite aici.

Descarcati raportul privind sustenabilitatea

Istoric

Înfiintata în 1899 de Carl Miele si Reinhard Zinkann drept o fabrica de dispozitive de centrifugare, Miele a devenit initial un important furnizor pentru agricultura, având divizii de productie pentru utilaje precum echipamente pentru industria produselor lactate, masini de spalat, biciclete si chiar automobile. Astazi, compania urmareste sa îsi consolideze statutul de lider mondial în domeniul calitatii si tehnologiei pentru produse electrocasnice si aparate profesionale.