Tendinţe în modă

Sunt puţine alte domenii în care lucrurile revin la fel de des ca în caruselul modei. Ceea ce este considerat de prost-gust astăzi, poate fi fantastic mâine şi invers. Trendsetterii, jurnaliştii de modă, liderii de stil, starurile, blogerii şi designerii din lumea întreagă ne arată ce este actual şi ce ar fi mai bine să evităm. Guler Peter Pan, stil etnic, imprimeuri animale sau, poate, clasica rochiţă neagră? Pentru a nu vă pierde între stiluri, vom căuta noi pentru dvs. ce este acum la modă. Cea mai importantă regulă, însă, este şi rămâne aceasta: Purtaţi ce vă place!

Getty Images, Getty Images for Kaftan Citra

Catifeaua va rămâne la modă – pe veci?!

Dacă ne luăm după evenimentele internaționale de modă, cam așa pare – preferabil peste tot. Rochiile, fustele și costumele din catifea sunt extrem de populare, și nu doar în culori clasice precum negru sau bleumarin, ci și în nuanțe de galben muștar și burgund. Materialul este moale, călduros și confortabil și, cu designul potrivit, exprimă opulență și lux, mai ales atunci când ținuta atinge podeaua. Lungimile XL sunt o altă mega tendință în momentul de față!

Getty Images (2)

Tartanul, favoritul tuturor

Carourile au devenit o modă mereu actuală. Fashionistele adevărate se îmbracă în tartan (carouri scoțiene) sau Vichy (cadrilat), preferabil din cap până în picioare. Hainele cadrilate, o combinație de carouri albe cu nuanțe negre și adesea albastre, roșii și pastelate, au fost mereu varianta ideală pentru o ținută de vară. Acum, alături de tartanul scoțian (preferabil de culoare roșie), acestea sunt prezente în garderobe pe toată durata anului.

Getty Images (2)

De la negru la metalic

Ai auzit vreodată de spectaculoasa zicală „îmbracă-te în negru sau rămâi dezbrăcată”? Ei bine, e adevărată! Negrul este un element cheie al tendințelor actuale în modă. La fel și culoarea gri! Ambele sunt culori care pot fi combinate individual cu articole îndrăznețe sau purtate cu pete de culori care ies în evidență, precum și cu ținute monocrome care folosesc o gamă variată de modele și texturi. Culoarea gri arată mereu elegant, iar un pulover gri din cașmir creează o eleganță casual unică. Și ținutele strălucitoare argintii sau metalice sunt la modă, fiind de-a dreptul imbatabile atunci când sunt purtate în combinație cu nuanțe gri.

AFP/Getty Images, Gamma-Rapho via Getty Images

Un weekend la țară

Stilul rural britanic se bucură de o revenire în forță. Cu costume clasice din tweed și model tartan, cizme lungi, nasturi din piele și tricotaje confortabile. Cod cromatic: tonuri pământești în fiecare nuanță, cu crem, puțin roșu și, desigur, verde. Esențial: relaxat, cool și natural.

AFP/Getty Images (2)

Arta peticirii

Un trend cu adevărat curajos: Peticele argintii și strălucitoare sunt combinate cu o țesătură tip plasă și lână tricotată pentru a crea un pulover supradimensionat. Peticele par să fi fost adunate la întâmplare și puse să concureze unul cu altul. Șirurile de perle colorate se mișcă necontrolat la fiecare pas. Și blana falsă și papioanele enorme se alătură petrecerii când vine vorba de transformarea unor ținute simple în piese vestimentare extraordinare și extravagante.

WireImage, Gamma-Rapho via Getty Images

O ținută normală?

Cu siguranță nu! Costumele sunt ideale pentru orice situație, fiind astfel alegerea numărul unu atât pentru mersul la birou, cât și pentru ieșitul în oraș seara. Pot fi clasice sau decorate cu un cordon funky și colorat sau cu niște catifea cu un aspect curajos à la anii ’70. Nu vă atingeți de niciun articol care accentuează o talie croită! Sunt prea stresante și, mai mult, deloc la modă. Stilurile boyfriend și aspectul stratificat sunt mult mai relaxante.