Cu aproximativ 100 de ani în urmă, spălarea se realiza manual. Însă, pe la începutul secolului douăzeci au fost dezvoltate primele maşini de spălat, care au simplificat semnificativ rutina zilnică a gospodinelor. De atunci, numeroase inovaţii tehnologice, care au reprezentat tot atâtea momente de cotitură în întreţinerea rufelor, au fost dezvoltate de Miele. Aici, pe lângă informaţii interesante privind materialele, vă oferim numeroase sfaturi referitoare la eliminarea petelor şi explicăm semnificaţia simbolurilor pentru întreţinere. Dorinţa noastră este ca dvs. să aveţi întotdeauna rufele curate şi lipsite de pete!
Materialele textile şi întreţinerea lor
Mai mult ca sigur v-aţi aflat vreodată în faţa unui morman de rufe şi v-aţi pus întrebarea: ce pot spăla împreună şi, mai important, cum spăl? În majoritatea cazurilor se termina cu bine, însă uneori apare câte o surpriză neplăcută. Hainele dvs. preferate intră la apă sau se decolorează. În esenţă, natura fibrelor textile determină modul în care trebuie tratate. De aceea, trebuie să respectăm anumite reguli de bază. În acest capitol, descriem clar cele mai importante tipuri de materiale şi modul de îngrijire a acestora, pentru ca, pe viitor, să puteţi stabili cu siguranţă programul de spălare.
O, nu! O pată. Nu vă panicaţi. Ghidul pentru întreţinerea hainelor conţine recomandări utile pentru îndepărtarea petelor. De aici veţi afla ceea ce poate bunica dvs. a ştiut tot timpul: cum să îndepărtaţi petele încăpăţânate. Din păcate, nu putem garanta îndepărtarea fără nicio urmă a petelor, însă vă putem asigura că veţi avea întotdeauna o recomandare la dispoziţie pentru a vă salva hainele. Şi poate petele vor înceta să vă mai dea atâtea dureri de cap.
Indiferent dacă este vorba de spălare, uscare, călcare sau curăţare uscată: există semne şi simboluri pentru tot ceea ce trebuie sau ce nu trebuie să faceţi. Aici vă explicăm cele mai frecvente simboluri pentru întreţinerea rufelor şi articolelor vestimentare, pentru a vă putea păstra textilele în cele mai bune condiţii.