Gaggan Anand

Răzvrătire continuă, niciodată resemnare

Ce înseamnă atunci când cineva spune „Așa e Gaggan!“ Înseamnă că Gaggan Annand se află în bucătărie, aducând magia la viață. Pentru câștigătorul „Cel mai bun restaurant din Asia“ din 2015–2018, gătitul este viață. Viața lui este dedicată exlorării la maximum a creativității sale și împărtășirii acesteia cu ceilalți.

„Atunci când creăm feluri de mâncare, nu există un proces al creației. Nu există reguli.“

Gaggan Anand, cel mai bun restaurant din Asia 2015–2018

Gaggan Bangkok

Pentru proprietarul și bucătarul-șef al faimosului „Gaggan“ din Bangkok, inspirația se găsește peste tot, dar mai ales în muzică. Gaggan iubește muzica rock, chiar el fiind basist. Asta explică de ce toate felurile sale de mâncare au o armonie și un ritm unic.

Experimentați-vă creativitatea la maximum

„Timp de atât de multe decenii, nouă, bucătarilor, ni s-a spus ce să facem. Lumea de acum este mai progresistă, mai modernă – acum putem, în sfârșit, să gândim non-conformist și să amestecăm aromele, ingredientele și stilurile culinare în toate modurile în care ne dorim.“

Gaggan a jucat întotdeauna după propriile reguli. Când și-a dat seama că nu era liber să se exprime ca bucătar în alte restaurante, și-a deschis unul. De atunci, a avut numai succese. Și, având în vedere că nu există limite ale creativității pentru el, nu simte nevoia să își limiteze echipa sau invitații – toți membrii personalului pot împărtăși idei și nu există niciun fel de etichetă pentru clienți la „Gaggan“. El nu își dorește decât ca toată lumea să își exploreze creativitatea și gustul.

Bucătarul întâlnește artistul

Gaggan și Azuma-san

Gaggan a fost profund impresionat de sculpturile în gheață ale lui Azuma Makoto, fiind martor la modul în care artistul a putut să creeze ceva nemaivăzut. A știut imediat că a găsit un partener de creație cu care poate colabora intuitiv și poate atinge culmi imposibile.

Creând imposibilul: Gătitul la cuptorul Dialog

„Noi, ca bucătari-șef, suntem magicieni, dar avem nevoie de instrumentele potrivite“ – și în cazul lui Gaggan, instrumentul potrivit este cuptorul Dialog. Inspirat de sculpturile în gheață ale lui Azuma, a compus un fel de mâncare care se joacă atât cu gheață, cât și cu focul. Rezultatul? Un picior de crab gătit pe o parte, și complet crud și plin cu gheață pe cealaltă, demonstrând nu numai creativitate, ci și caracteristicile unice ale aparatului.

Gaggan nu s-a putut abține de la a-și include marca proprie a moștenirii sale atunci când lucrează cu tehnologia. Utilizând curry ca aromă de bază, piciorul de crab a fost gătit pe o parte. Pe cealaltă parte, utilizând tehnologia Cuptorului Dialog, piciorul a fost înfășurat în folie și a rămas negătit, ceea ce a împiedicat topirea înghețatei pusă în interior!

„Putem chiar concura cu zeii datorită tehnologiei pe care o avem. Atunci când folosim calitatea care preccede timpurile noastre.“

Este rândul tău?

Pe locuri, fiți gata, gătiți!